dc.contributor.author | Кифяк, Олександр | |
dc.contributor.author | Бондарчук, К. П. | |
dc.contributor.author | Горішевський, П. А. | |
dc.date.accessioned | 2024-06-19T08:53:49Z | |
dc.date.available | 2024-06-19T08:53:49Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Бондарчук, К. П., Кифяк, О. В., & Горішевський, П. А. (2024). Аналіз взаємодії маркетингу й обслуговування клієнтів у готельно-ресторанному бізнесі України. Академічні візії, (30). вилучено із https://academy-vision.org/index.php/av/article/view/1018 | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2786-586X | |
dc.identifier.uri | https://archer.chnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10205 | |
dc.description.abstract | Стаття присвячена пошуку шляхів підвищення ефективності управління
підприємствами у сфері готельного бізнесу. Готельно-ресторанні комплекси є елементами
соціальної сфери і відіграють важливу роль у підвищенні ефективності суспільного виробництва
і, як наслідок, покращенні рівня життя людей. Важливо впровадити сучасну й ефективну модель
управління цим бізнесом, яка відповідає світовим стандартам і вимогамринку, таким як надання
високоякісних послуг, зниження витрат, адаптація персоналу, проведення маркетингових
досліджень тощо. Мета статті – проаналізувати взаємодію маркетингу й обслуговування
клієнтів в українському готельно-ресторанному господарстві. Маркетингові технології
(MarTech) можуть значно підвищити ефективність, прозорість, гнучкість і цінність будь-якої
маркетингової операції. Нині компанії впроваджують нові цифрові технології, які стали
необхідним інструментом для ефективного управління та маркетингового успіху, і змінюють
процес взаємодії з клієнтами – від першого контакту до організації угоди та післяпродажного
обслуговування. Унікальний сайт, хороша представленість у системах онлайн-бронювання,
активна присутність у соціальних мережах є ключовими факторами залучення та утримання
клієнтів. Сучасні методи управління маркетингом у сфері готельного бізнесу та громадського
харчування спрямовані на підвищення ефективності та якості обслуговування. Впровадження
передового досвіду й інноваційних рішень може допомогти компаніям залучити клієнтів,
підвищити рівень задоволеності й отримати конкурентну перевагу на ринку. Продумана
система інноваційних рішень знижує витрати та ризики й підвищує загальну ефективність
готельно-ресторанних компаній. Інноваційні готельні технології – від складного програмного
забезпечення до обслуговування гостей і маркетингових інструментів – пропонують
різноманітні можливості зниження витрат і прибутку, що дає змогу власникам готелів досягти
нових рівнів прибутковості. Подальші дослідження мають бути спрямовані на розробку та
впровадження інноваційних стратегій розвитку готельного-ресторанного господарства. | uk_UA |
dc.description.sponsorship | Кафедра маркетингу, інновацій та регіонального розвитку | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | ЗВО "Львівський університет бізнесу та права" | uk_UA |
dc.subject | обслуговування, маркетингові технології, інновація, система управління, MarTech. | uk_UA |
dc.title | Аналіз взаємодії маркетингу й обслуговування клієнтів у готельно-ресторанному бізнесі України | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |