Show simple item record

dc.contributor.authorЧебан, Лариса
dc.date.accessioned2021-11-25T19:43:51Z
dc.date.available2021-11-25T19:43:51Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.citationСередюк А., Чебан Л. Способи збільшення кількості ліпідів зеленої водорості Аcutodesmus dimorphus (Turpin) Tsarenko. Тези доповіді ХV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Біотехнологія ХХІ століття»: (Київ, 23 квітня 2021). – 155uk_UA
dc.identifier.urihttps://archer.chnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2615
dc.description.abstractВідмічено, що на ростову активність в цілому та на продуктивність культури за ліпідами спричиняли вплив як тип живильного середовища, так і зміна фізико-хімічних параметрів культивування. За умов вирощування А. dimorphus на скидній воді із УЗВ вміст ліпідів у біомасі становив близько 20 % сухої біомаси, проти 16 % - за використання класичного середовища Фітцджеральда. Найбільшу кількість ліпідів у біомасі А. dimorphus встановлено при підвищенні температури культивування до 30 °С та значенні рН культурального середовища 8,5. За цих умов вміст ліпідів у біомасі збільшився у 1,3 та 1,4 рази відповідно. На основі отриманих результатів нами було створено математичну модель накопичення ліпідів у культурі А. dimorphus, яку можна використовувати для прогнозування продуктивності водоростей за різних умов культивуванняuk_UA
dc.subjectзелені водоростіuk_UA
dc.subjectліпідиuk_UA
dc.titleСПОСОБИ ЗБІЛЬШЕННЯ КІЛЬКОСТІ ЛІПІДІВ ЗЕЛЕНОЇ ВОДОРОСТІ ACUTODESMUS DIMORPHUS (TURPIN) TSARENKOuk_UA
dc.typeArticleuk_UA


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record