Показати скорочений опис матеріалу
СПОСОБИ ЗБІЛЬШЕННЯ КІЛЬКОСТІ ЛІПІДІВ ЗЕЛЕНОЇ ВОДОРОСТІ ACUTODESMUS DIMORPHUS (TURPIN) TSARENKO
dc.contributor.author | Чебан, Лариса | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T19:43:51Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T19:43:51Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Середюк А., Чебан Л. Способи збільшення кількості ліпідів зеленої водорості Аcutodesmus dimorphus (Turpin) Tsarenko. Тези доповіді ХV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Біотехнологія ХХІ століття»: (Київ, 23 квітня 2021). – 155 | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://archer.chnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2615 | |
dc.description.abstract | Відмічено, що на ростову активність в цілому та на продуктивність культури за ліпідами спричиняли вплив як тип живильного середовища, так і зміна фізико-хімічних параметрів культивування. За умов вирощування А. dimorphus на скидній воді із УЗВ вміст ліпідів у біомасі становив близько 20 % сухої біомаси, проти 16 % - за використання класичного середовища Фітцджеральда. Найбільшу кількість ліпідів у біомасі А. dimorphus встановлено при підвищенні температури культивування до 30 °С та значенні рН культурального середовища 8,5. За цих умов вміст ліпідів у біомасі збільшився у 1,3 та 1,4 рази відповідно. На основі отриманих результатів нами було створено математичну модель накопичення ліпідів у культурі А. dimorphus, яку можна використовувати для прогнозування продуктивності водоростей за різних умов культивування | uk_UA |
dc.subject | зелені водорості | uk_UA |
dc.subject | ліпіди | uk_UA |
dc.title | СПОСОБИ ЗБІЛЬШЕННЯ КІЛЬКОСТІ ЛІПІДІВ ЗЕЛЕНОЇ ВОДОРОСТІ ACUTODESMUS DIMORPHUS (TURPIN) TSARENKO | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Долучені файли
Даний матеріал зустрічається у наступних фондах
-
Наукові праці
Наукові публікації співробітників інституту