Навчально-методичне забезпечення
Перегляд по
Навчально-методичне забезпечення дисциплін викладачами інституту
Останні додані
-
Технології молекулярної кухні: методичні рекомендації до лабораторних робіт
(2024)Методичні рекомендації містять вказівки до лабораторних робіт, запланованих із курсу «Технології молекулярної кухні», будуть корисні студентам спеціальності 181 Харчові технології та інших суміжних спеціальностей. -
ОРГАНІЧНА ХІМІЯ
(2023)Викладено основи якісного аналізу органічних сполук. Наведено лабораторно-практичні роботи з окремих класів органічних сполук, що характеризують способи добування, головні фізичні й хімічні властивості типових їх ... -
ЗБІРНИК ЗАВДАНЬ З КУРСУ «ОРГАНІЧНА ХІМІЯ»
(2023)У збірнику наведено робочу програму, плани проведення лекцій і лабораторних занять з органічної хімії, регламент модульної системи, тести, запитання та завдання модульних контрольних робіт, подано теми для самостійного ... -
РОБОЧИЙ ЗОШИТ ІЗ БОТАНІКИ. ЛАБОРАТОРНІ РОБОТИ : НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК
(Чернівецький національний університет, 2009-09-05)Навчальний посібник відповідає вузівській програмі вивчення нормативного курсу з ботаніки на біологічному факультеті. Посібник побудований за принципом модульно-рейтингової системи та містить деякі теоретичні положення та ... -
ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД БУКОВИНИ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ
(Вісті біосферного заповідника "Асканія-Нова", 2019-04-25)Виконано аналіз структури природно-заповідного фо-нду Чернівецької області, проведено комплексну кількісну та якісну оцінку заповідної ме-режі. Встановлено науково обґрунтований показник заповідності ПЗФ Буковини (12,5%), ... -
Генетика: збірник задач
(Чернівецький національний університет, 2015)В навчальному посібнику викладені задачі з генетики, які допомагають засвоїти теоретичний матеріал, застосовувати генетичні знання на практиці, проводити генетичні дослідження, розвивають генетичне мислення. Представлені ... -
Харчові технології: особливості виготовлення й оцінка якості рослинних жирів та цукру
(Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2023)Посібник містить відомості про базові технології олійно-жирових і цукрових виробництв: відомості про сировину, технологічні лінії, обладнання, яке використовують, дані про властивості готової продукції та принципи оцінки ... -
Агровиробничі групи ґрунтів і агрохімічна паспортизація земель сільськогосподарського призначення в Україні
(2022)Наведено агровиробничі групи ґрунтів України та описано принципи їх складання для окремих землеволодінь на основі ґрунтово-картографічних обстежень. Призначено для здобувачів вищої освіти за спеціальностями 193 «Геодезія ... -
ДЕРЖАВНИЙ НАГЛЯД (КОНТРОЛЬ) ЗА ДОТРИМАННЯМ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ИКОРИСТАННЯ ТА ОХОРОНИ ЗЕМЕЛЬ
(2023)Розкрито механізми та способи здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства у сфері використання та охорони земель органами місцевого самоврядування. Наведено порядок оформлення державними ... -
Аналітична хімія. Якісний та кількісний аналіз : Навчальний посібник
(Видавництво та друкарня ЧНУ, 2022)Навчальний посібник містить окремі розділи якісного та кількісного аналізу. Розглянуті приклади розрахункових задач, розв’язання яких дозволить глибше засвоїти теоретичні основи предмета. У практичній частині наведено ... -
Біохімічні механізми ушкодження клітин : навч.-метод. посіб
(ЧНУ, 2022)Видання містить дидактичні матеріали, необхідні для самостійної підготовки до практичних занять з дисципліни Біохімічні механізми ушкодження клітин та для аудиторних занять. Наведена базова інформація про біохімічні механізми ... -
Фітопатологія. Конспект лекцій
(Чернівці: Чернівецький нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022)Навчальне видання підготовлене відповідно до вузівської програми курсу «Фітопатологія» для студентів спеціальностей «Біологія», «Середня освіта (біологія та здоров’я людини)» і «Лісове господарство». Містить коротку ... -
Дипломне проєктування Методичні рекомендації для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» Освітня програма «Землеустрій та кадастр»
(2022)У методичних рекомендаціях наведено основні вимоги щодо організації процесу та розробки дипломного (магістерського) проєкту, його оформлення, перевірки і рецензування. Методичні рекомендації покликані сприяти якості ... -
ГНСС-технології у землеустрої Навчально-методичний посібник
(2022)Навчальний посібник написано згідно із затвердженим стандартом вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Враховано особливості освітньо-професійної ... -
ІНВЕСТИЦІЙНИЙ АНАЛІЗ Методичні рекомендації до практичних занять
(2022)У методичних рекомендаціях подано відомості щодо алгоритму аналізу й оцінки реальних, фінансових і нематеріальних інвестицій підприємств, їх інвестиційної діяльності та інвестиційної привабливості, а також оцінюванням ... -
ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ Методичні рекомендації до практичних занять
(2022)У методичних рекомендаціях наведено відомості щодо визначення показників ефективності господарської діяльності аграрних підприємств та показників, що характеризують рентний дохід на землях сільськогосподарського ... -
ОЦІНКА ЗЕМЛІ ТА НЕРУХОМОГО МАЙНА
(2021)Оцінка землі та нерухомого майна: методичні рекомендації до курсової роботи / укл.: І.С. Смага, І.І. Казімір – Чернівці: Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021. – 32 с. -
Інновації в технології льодяникової карамелі на основі ізомальтитолу та рослинної добавки барбарису звичайногоСтан і перспективи харчової науки та промисловості : тези доповідей VІ Міжнародної науково-технічної конференції. (м. Тернопіль, 22– 23 вересня 2022 року)
(М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т ім. І. Пулюя. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022-10) -
Improvement of the technology of lollie caramel based on isomaltitol and vegetable additive of barberry
(Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: Наукові пошуки молоді : Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених (м. Харків, 26 жовтня 2022 р.), 2022-10) -
Вірусологія
(Харків-Мачулін, 2022)Навчальний посібник для лабораторних занять підготовлений згідно з програмою нормативного курсу «Вірусологія» для студентів біологічних спеціальностей. Видання допоможе студентам у виконанні завдань на лабораторних ...