УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ У СИСТЕМІ ЗАБЕЗПЕЧЕНЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
Abstract
Стаття присвячена досліджено проблеми формування системи управління якістю продукції на підприємстві у сучасних умовах господарювання. Узагальнено зарубіжний досвід імплементації стандартів якості у систему менеджменту якості українських підприємств. Визначено основні складові зміцнення конкурентних позицій вітчизняних підприємств на зовнішніх ринках (зокрема, підвищення якості молокопродуктів, використання у процесі виробництва натуральної та органічної сировини, розширення асортименту та номенклатури органічної продукції, удосконалення процесу її пакування). Обґрунтовано необхідність удосконалення системи управління якістю продукції суб’єкта господарювання у сучасних умовах. Запропоновано напрями оптимізації системи управління якістю на молокопереробному підприємстві у контексті імплементації біотехнологій.