АНАЛІЗ ТЕНДЕНЦІЙ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ: МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ТА УКРАЇНА
Переглянути
Дата
2022Автор
Підгірна, Валентина Никифорівна
Єремія, Ганна
Хникіна, Марина
Metadata
Показати повний опис матеріалуКороткий опис(реферат)
В статті проаналізовано базові тенденції становлення гастрономічного туризму у світі та в Україні, причини його привабливості, вплив пандемії COVID19 на кулінарний ринок. Досліджено особливості успішного
ведення гастрономічного бізнесу у розвинених країнах за результатами нагородження «The World’s 50 Best
Restaurants 2021 awards», що відбулась 5 жовтня поточного року у місті Антверпен. Охарактеризовано десятку кращих ресторанів світу та запропоновані шляхи покращення сфери ресторанного бізнесу в Україні задля
виведення її на якісно новий рівень, залучення нових туристичних потоків та розвитку гастрономічного дозвілля. Доведено, що розвиток кулінарної сфери має вагомий внесок на економічний розвиток нашої держави,
адже у структурі виробництва ВВП країни займає більш як 8,8%. На основі проведеного аналізу зроблено
прогнози щодо подальшого розвитку фудтуризму до 2023 року.