Інститут біології, хімії та біоресурсів: Recent submissions
Зараз показуються 101-120 з 277
-
ПОТРЕБА АКТУАЛІЗАЦІЇ ВИМОГ ЩОДО ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ТА КАДРОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ У ЗЕМЛЕУСТРОЇ
(ТЕХНІЧНІ НАУКИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)Питання професійної підготовки та кадрового забезпечення в землеустрої переважною мірою опирається назміст статті 66 Закону України «Про землеустрій» та кілька пов’язаних нормативних актів, що переважно стосуються юридичних ... -
ГІС та ДЗЗ у забезпеченні сталого розвитку територій.
(Просторовий розвиток територій: традиції та інновації, 2021) -
Технологічні особливості виділення меж водозбірних басейнів засобами ГІС-технологій (на прикладі р. Брусниця).
(Вісник Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна., 2021)Виділення меж водозбірного басейну – важлива гідрологічна задача, розв’язок якої визначає територію та місце потенційного збору водних мас. Точність та достовірність обробки вихідних просторових даних – запорука одержання ... -
Методи контролю якості харчової продукції : метод. рекомендації до лабораторних робіт
(2022)Наведено рекомендації до лабораторних робіт з курсу Методи контролю якості харчової продукції. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 181 Харчові технології. -
Технологічна експертиза харчової продукції : навч.-метод. посібник
(Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2020)Подано теоретичні відомості та рекомендації до лабораторних робіт з курсу «Технологічна експертиза харчової продукції». Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 181 Харчові технології. -
Наукові основи харчових технологій : навч.-метод. посібник
(Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2020)Подано теоретичні відомості та рекомендації до лабораторних робіт з курсу «Наукові основи харчових технологій». Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». -
Природний мінерал базальтовий туф : склад, властивості та використання : монографія
(2015)У монографії проаналізовано мінералогічний і хімічний склад базальтового туфу та розглянуті оптимальні способи його модифікування. Досліджено вплив температури модифікування на структуру, фазовий склад, пористість, величину ... -
Моніторинг виробничих процесів: Навчальний посібник
(2022)Навчально-методичний посібник для студентів спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. Посібник містить відомості про основні напрями контролю проведення виробничих процесів. -
Модернізація технологічних процесів харчових: Навчальний посібник
(Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2022)Навчально-методичний посібник для студентів спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. Посібник містить відомості про основні напрями модернізації технологічних процесів харчового виробництва. -
Процеси і апарати харчової промисловості. Частина І. Гідромеханічні процеси : Навчальний посібник
(Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2021)Навчально-методичний посібник для студентів спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. Посібник містить відомості про основні технологічні процеси сучасного харчового виробництва та їх апаратурне ... -
Стандартизація, сертифікація, метрологія та управління якістю : навчальний посібник
(Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2022)У посібнику викладено нормативно-правові, теоретичні й організаційні основи стандартизації, сертифікації, метрології та управління якістю. Розглянуто питання щодо діяльності стандартизації та сертифікації у сфері харчових ... -
Інженерія безпеки та охорона праці: навчальний посібник
(2021)Навчально-методичний посібник для студентів спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. Посібник містить відомості про основні виробничи небезпеки та напрями зменшення впливу негативних факторів ... -
Інженерія безпеки та охорона праці: методичні вказівки до практичних занять
(2021)Методичні вказівки до практичних робіт для студентів спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. Посібник містить відомості про розрахунок безпечних значень параметрів технологічних процесів, ... -
Створення та властивості альтернативних палив на основі некондиційних та вторинних енергоресурсів (відходи енергогенеруючих, хімічних, харчових підприємств), монографія
(2021)В монографії наведено результати аналізу сучасного стану негативного впливу на довкілля теплових електростанцій в Україні. Проаналізовано структуру споживання енергоносіїв в Україні, значення традиційних енергоносіїв та ... -
Хімія смаку, кольору і запаху: навч. посібник
(2021)Посібник містить відомості про регулювання візуальними та смаковими характеристиками харчової продукції, спосіб досягнення необхідних органолептичних характеристик – використання харчових добавок різної природи. Розглянута ... -
Стандартизація, сертифікація, метрологія та управління якістю: методрекомендації до лабораторних робіт
(2021)Методичні рекомендації містять вказівки до лабораторних робіт, запланованих із курсу «Стандартизація, сертифікація, метрологія та управління якістю». Для студентів спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної ... -
Методи контролю якості харчових продуктів: метод. рекомендації до лаб. робіт
(2013)Наведено рекомендації до лабораторних робіт з курсу “Методи контролю складу та якості харчових продуктів”. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю “Харчові технології та інженерія”. Може ... -
Забезпечення та хімічний контроль якості харчових продуктів: навч. посібник
(2015)Навчальний посібник складається з чотирьох частин, які містять теоретичний матеріал, низку лабораторних робіт, завдання для самостійної та індивідуальної роботи. Основна увага приділена безпеці харчових продуктів, розглянуто ... -
Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації: навчальний посібник
(2017)Подано теоретичні відомості та рекомендації до лабораторних робіт із курсу «Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації». Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 181 – Харчові технології. -
Аналіз природних об’єктів і продуктів харчування: метод. реком. до лабор. робіт
(2019)Видання містить рекомендації до низки лабораторних робіт спецкурсу Аналіз природних об’єктів і продуктів харчування для студентів спеціальності 102 Хімія. Можуть бути корисні студентам спеціальностей 181 Харчові технології, ...