Інститут біології, хімії та біоресурсів: Recent submissions
Now showing items 121-140 of 277
-
Хімічний аналіз продуктів харчування: метод. рекомендації до лаб. робіт
(2013)Наведено рекомендації до лабораторних робіт з курсу “Хімічний аналіз продуктів харчування”. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю “Харчові технології та інженерія”. -
Хімічний та мікробіологічний аналіз харчової продукції: навчальний посібник
(2014)Навчальний посібник висвітлює теоретичні основи щодо безпеки та мікробіології харчових продуктів. Розглянуті загальні рекомендації для проведення аналізу і розробки нових методик визначення вмісту елементів у сировині та ... -
Органолептичний аналіз харчових продуктів: методичні рекомендації до лабораторних робіт
(Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2020)Методичні рекомендації містять вказівки до лабораторних робіт, запланованих із курсу Органолептичний аналіз харчових продуктів, зокрема подані методики органолептичного аналізу низки харчових продуктів і визначення запахового ... -
Фахова ознайомча та технологічна практика зі спеціальності «Харчові технології»: методичні рекомендації та допоміжні матеріали
(Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2022)Методичні рекомендації містять вказівки щодо порядку проходження фахової ознайомчої та технологічної (виробничої) практик та оформлення звітної документації. Для студентів спеціальності 181 Харчові технології денної форми ... -
Особливості виділення гідрографічної мережі території для встановлення прибережених захисних смуг (на прикладі р. Брусниця).
(Гідротехнічне будівництво: минуле, сьогодення, майбутнє: IV Всеукраїнська науково-практична конференція, м. Херсон, 28-29 жовтня 2021 р., 2021-10)Для створення сприятливого режиму водних об’єктів, попередження їх забруднення, засмічення і вичерпання, знищення навколо водних рослин і тварин, а також зменшення коливань стоку вздовж річок, морів та навколо озер, ... -
Основи радіохімії та радіоекології
(2020)Подано основі теоретичні відомості із радіохімії та радіоекології: положення про будову ядра, радіоактивність, закон радіоактивного розпаду, методи реєстрації йонізуючих частинок, основи ядерної енергетики, вплив ... -
Хімія барвників
(ЧНУ, 2019)У навчальному посібнику викладено основи теорії барвності органічних сполук, сучасні уявлення про залежність кольору барвників від їх будови. Подано робочу програму, плани лекцій і лабораторних занять, регламент модульної ... -
Основи фармацевтичної хімії
(ЧНУ, 2020)Видання містить короткі теоретичні відомості про тит-риметричні та фізико-хімічні методи фармацевтичного аналізу, робочу програму з навчальної дисципліни „Осно-ви фармацевтичної хімії”, перелік контрольних запитань, зразки ... -
Інструментальні методи аналізу харчової продукції
(Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2020)Навчальний посібник містить теоретичні матеріали та методики деяких базових понять, які застосовуються при визначенні різноманітних фізико-хімічних показників харчової продукції. Для студентів спеціальностей «Харчові ... -
Купажовані олії та їх фізико-хімічні властивості
(2019-10) -
Харчові технології. Особливості виготовлення та оцінка якості м’ясо-молочної продукції
(Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2020)Навчально-методичний посібник для студентів спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. Посібник містить відомості про базові технології молочних та м’ясних виробництв: відомості про сировину, ... -
Мікробіологія
(2020)У виданні подано короткі відомості про особливості морфологічної та ультраструктурної організації мікроорганізмів, основні процеси їх життєдіяльності та біологічної ролі в кругообігу речовин у природі. Застосовано ... -
Робочий зошит з біохімії
(2016)Робочий зошит з біохімії підготовлений згідно з програмою нормативного курсу “Біохімія” для студентів денної та заочної форм навчання біологічних спеціальностей університетів. Лабораторні роботи охоплюють класичні та сучасні ... -
Біоорганічна хімія
(2020)У посібнику подані лабораторні роботи і тестові завдання для формування комплексних знань студентів з особливостей хімічної структури та властивостей біологічних молекул, задіяних у ключових процесах життєдіяльності організмів.