Now showing items 41-60 of 60

    • Фахова ознайомча та технологічна практика зі спеціальності «Харчові технології»: методичні рекомендації та допоміжні матеріали 

      Сема, Оксана Василівна; Sachko, Anastasiia (Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2022)
      Методичні рекомендації містять вказівки щодо порядку проходження фахової ознайомчої та технологічної (виробничої) практик та оформлення звітної документації. Для студентів спеціальності 181 Харчові технології денної форми ...
    • Основи радіохімії та радіоекології 

      Халавка, Ю.Б.; Копач, О.В.; Коров'янко, О.О. (2020)
      Подано основі теоретичні відомості із радіохімії та радіоекології: положення про будову ядра, радіоактивність, закон радіоактивного розпаду, методи реєстрації йонізуючих частинок, основи ядерної енергетики, вплив ...
    • Хімія барвників 

      Ягодинець, П.І.; Скрипська, О.В.; Андрійчук, Ю.М. (ЧНУ, 2019)
      У навчальному посібнику викладено основи теорії барвності органічних сполук, сучасні уявлення про залежність кольору барвників від їх будови. Подано робочу програму, плани лекцій і лабораторних занять, регламент модульної ...
    • Основи фармацевтичної хімії 

      Лявинець, О.С.; Скрипська, О.В.; Андрійчук, Ю.М. (ЧНУ, 2020)
      Видання містить короткі теоретичні відомості про тит-риметричні та фізико-хімічні методи фармацевтичного аналізу, робочу програму з навчальної дисципліни „Осно-ви фармацевтичної хімії”, перелік контрольних запитань, зразки ...
    • Інструментальні методи аналізу харчової продукції 

      Sachko, Anastasiia; Дійчук, Володимир Васильович; Воробець, Марія Михайлівна; Сема, Оксана Василівна (Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2020)
      Навчальний посібник містить теоретичні матеріали та методики деяких базових понять, які застосовуються при визначенні різноманітних фізико-хімічних показників харчової продукції. Для студентів спеціальностей «Харчові ...
    • Харчові технології. Особливості виготовлення та оцінка якості м’ясо-молочної продукції 

      Сачко, Анастасія Валеріївна; Сема, Оксана Василівна; Воробець, Марія Михайлівна; Борук, Сергій Дмитрович (Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2020)
      Навчально-методичний посібник для студентів спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. Посібник містить відомості про базові технології молочних та м’ясних виробництв: відомості про сировину, ...
    • Мікробіологія 

      Vasina, Liliia (2020)
      У виданні подано короткі відомості про особливості морфологічної та ультраструктурної організації мікроорганізмів, основні процеси їх життєдіяльності та біологічної ролі в кругообігу речовин у природі. Застосовано ...
    • Робочий зошит з біохімії 

      Kopylchuk, Galina; Voloshchuk, Oksana (2016)
      Робочий зошит з біохімії підготовлений згідно з програмою нормативного курсу “Біохімія” для студентів денної та заочної форм навчання біологічних спеціальностей університетів. Лабораторні роботи охоплюють класичні та сучасні ...
    • Біоорганічна хімія 

      Voloshchuk, Oksana; Nykolaichuk, I (2020)
      У посібнику подані лабораторні роботи і тестові завдання для формування комплексних знань студентів з особливостей хімічної структури та властивостей біологічних молекул, задіяних у ключових процесах життєдіяльності організмів.
    • Загальна цитологія: робочий зошит для лабораторних занять 

      Копильчук, Галина Петрівна; Кеца, Оксана Віталіївна (2020)
      У робочому зошиті подано лабораторний практикум з дисципліни ''Загальна цитологія'', у якому наведені різнорівневі завдання. Для виконання практичних завдань студентам пропунується вивчення мікрофотографій цитологічних препаратів.
    • Основи вірусології: навчально-методичний посібник для лабораторного практикуму 

      Кеца, Оксана Віталіївна (2015)
      У навчальному посібнику викладено загальні відомості про методи роботи з вірусами людини, тварин, рослин і бактерій, представлені сучасні методи діагностики з вірусними інфекціями.
    • Основи біоінформатики 

      Кеца, Оксана Віталіївна (2018)
      У навчальному посібнику висвітлено загальні відомості про біоінформаційні засоби аналізу та систематизації біологічної інформації. Окрім теоретичного матеріалу, подані практичні завдання з рекомендаціями, що допоможе ...
    • Лабораторний практикум із біохімії 

      Копильчук, Галина Петрівна; Николайчук, Іванна Михайлівна (Чернівці: Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2019)
      У виданні подано лабораторні роботи з основних розділів нормативного курсу «Біохімія», які охоплюють методи якісного та кількісного аналізу біомолекул – протеїнів, ензимів, вуглеводів, ліпідів, вітамінів і гормонів. ...
    • Біохімія. Тестові завдання з лабораторного практикуму 

      Копильчук, Галина Петрівна; Николайчук, Іванна Михайлівна (Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019)
      У виданні викладено тестові завдання для лабораторного практикуму з нормативного курсу «Біохімія» для самостійної роботи студентів. Посібник підготовлений для проведення поточного контролю знань та набуття практичних умінь ...
    • Імунологія. Навчально-методичний посібник 

      Voloshchuk, Oksana (Чернівецький національний університет, 2021)
      Посібник підготовлено згідно з програмою нормативного курсу “Імунологія” для студентів вищих навчальних закладів біологічних спеціальностей. Видання дозволяє сформувати у студентів уявлення про організацію імунної системи ...
    • Тестові завдання з охорони праці в біохімії 

      Кеца, Оксана Віталіївна (Харків: Мачулін, 2021)
      У навчальному посібнику пропонуються різнорівневі тестові завдання репродуктивного та творчого типу, які допоможуть студентам самостійно засвоїти теоретичні питання з охорони праці в галузі. Для студентів вищих навчальних ...
    • Технічна мікробіологія 

      Vasina, Liliia; Чебан, Лариса (2020-08)
      У виданні подано короткі відомості про особливості організації мікроорганізмів, процеси їх життєдіяльності, біологічну роль та участь у різноманітних технологіях отримання харчових продуктів. Представлено методики ...
    • Загальна біотехнологія: навчально-методичний посібник. Модуль1 

      Чебан, Лариса (2017)
      Навчально-методичний посібник розроблений згідно з програмою нормативного курсу „Загальна біотехнологія”. Видання дозволяє полегшити засвоєння студентами теоретичних і практичних питань з курсу «Загальна біотехнологія». Для ...
    • Біологія продуцентів БАР 

      Чебан, Лариса (2021)
      У навчально-методичному посібнику подано короткі відомості про основні методи дослідження речовин спеціалізованого обміну, розроблено банк тестових завдань для перевірки знань студентів. Для студентів спеціальності ...
    • Гістологія: навчально-методичний посібник 

      Khudyi, Oleksii; Vasina, Liliia (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019-12-23)
      Проаналізовано сучасні дані щодо морфофункціональних особливостей клітинних типів та утворених з них тканин, гістогенезу як комплексу координованих у часі і просторі процесів проліферації, диференціації, детермінації, ...