Now showing items 1-20 of 60

    • РОБОЧИЙ ЗОШИТ ІЗ БОТАНІКИ. ЛАБОРАТОРНІ РОБОТИ : НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК 

      Решетюк, О.В.; Решетюк, О.В.,Т.Д. Никирса (Чернівецький національний університет, 2009-09-05)
      Навчальний посібник відповідає вузівській програмі вивчення нормативного курсу з ботаніки на біологічному факультеті. Посібник побудований за принципом модульно-рейтингової системи та містить деякі теоретичні положення та ...
    • Методи контролю якості харчових продуктів: метод. рекомендації до лаб. робіт 

      Kobasa, Igor; Воробець, Марія Михайлівна; Sachko, Anastasiia (2013)
      Наведено рекомендації до лабораторних робіт з курсу “Методи контролю складу та якості харчових продуктів”. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю “Харчові технології та інженерія”. Може ...
    • Хімічний аналіз продуктів харчування: метод. рекомендації до лаб. робіт 

      Воробець, Марія Михайлівна; Волощук, Анатолій Григорович; Горлій, А.С. (2013)
      Наведено рекомендації до лабораторних робіт з курсу “Хімічний аналіз продуктів харчування”. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю “Харчові технології та інженерія”.
    • Хімічний та мікробіологічний аналіз харчової продукції: навчальний посібник 

      Kobasa, Igor; Чебан, Лариса Миколаївна; Воробець, Марія Михайлівна; Юкало, Володимир Глібович; Кухтин, Микола Дмитрович (2014)
      Навчальний посібник висвітлює теоретичні основи щодо безпеки та мікробіології харчових продуктів. Розглянуті загальні рекомендації для проведення аналізу і розробки нових методик визначення вмісту елементів у сировині та ...
    • Основи вірусології: навчально-методичний посібник для лабораторного практикуму 

      Кеца, Оксана Віталіївна (2015)
      У навчальному посібнику викладено загальні відомості про методи роботи з вірусами людини, тварин, рослин і бактерій, представлені сучасні методи діагностики з вірусними інфекціями.
    • Забезпечення та хімічний контроль якості харчових продуктів: навч. посібник 

      Влодарчик, Роман Петрович; Kobasa, Igor; Воробець, Марія Михайлівна; Sachko, Anastasiia; Kondratyeva, Iryna (2015)
      Навчальний посібник складається з чотирьох частин, які містять теоретичний матеріал, низку лабораторних робіт, завдання для самостійної та індивідуальної роботи. Основна увага приділена безпеці харчових продуктів, розглянуто ...
    • Природний мінерал базальтовий туф : склад, властивості та використання : монографія 

      Kobasa, Igor; Цимбалюк, Валентина Василівна (2015)
      У монографії проаналізовано мінералогічний і хімічний склад базальтового туфу та розглянуті оптимальні способи його модифікування. Досліджено вплив температури модифікування на структуру, фазовий склад, пористість, величину ...
    • Генетика: збірник задач 

      Волков, Роман; Язловицька, Людмила (Чернівецький національний університет, 2015)
      В навчальному посібнику викладені задачі з генетики, які допомагають засвоїти теоретичний матеріал, застосовувати генетичні знання на практиці, проводити генетичні дослідження, розвивають генетичне мислення. Представлені ...
    • Робочий зошит з біохімії 

      Kopylchuk, Galina; Voloshchuk, Oksana (2016)
      Робочий зошит з біохімії підготовлений згідно з програмою нормативного курсу “Біохімія” для студентів денної та заочної форм навчання біологічних спеціальностей університетів. Лабораторні роботи охоплюють класичні та сучасні ...
    • Загальна біотехнологія: навчально-методичний посібник. Модуль1 

      Чебан, Лариса (2017)
      Навчально-методичний посібник розроблений згідно з програмою нормативного курсу „Загальна біотехнологія”. Видання дозволяє полегшити засвоєння студентами теоретичних і практичних питань з курсу «Загальна біотехнологія». Для ...
    • Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації: навчальний посібник 

      Воробець, Марія Михайлівна; Sachko, Anastasiia; Kobasa, Igor (2017)
      Подано теоретичні відомості та рекомендації до лабораторних робіт із курсу «Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації». Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 181 – Харчові технології.
    • Основи біоінформатики 

      Кеца, Оксана Віталіївна (2018)
      У навчальному посібнику висвітлено загальні відомості про біоінформаційні засоби аналізу та систематизації біологічної інформації. Окрім теоретичного матеріалу, подані практичні завдання з рекомендаціями, що допоможе ...
    • Біохімія. Тестові завдання з лабораторного практикуму 

      Копильчук, Галина Петрівна; Николайчук, Іванна Михайлівна (Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019)
      У виданні викладено тестові завдання для лабораторного практикуму з нормативного курсу «Біохімія» для самостійної роботи студентів. Посібник підготовлений для проведення поточного контролю знань та набуття практичних умінь ...
    • Лабораторний практикум із біохімії 

      Копильчук, Галина Петрівна; Николайчук, Іванна Михайлівна (Чернівці: Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2019)
      У виданні подано лабораторні роботи з основних розділів нормативного курсу «Біохімія», які охоплюють методи якісного та кількісного аналізу біомолекул – протеїнів, ензимів, вуглеводів, ліпідів, вітамінів і гормонів. ...
    • Хімія барвників 

      Ягодинець, П.І.; Скрипська, О.В.; Андрійчук, Ю.М. (ЧНУ, 2019)
      У навчальному посібнику викладено основи теорії барвності органічних сполук, сучасні уявлення про залежність кольору барвників від їх будови. Подано робочу програму, плани лекцій і лабораторних занять, регламент модульної ...
    • Аналіз природних об’єктів і продуктів харчування: метод. реком. до лабор. робіт 

      Воробець, Марія Михайлівна; Kobasa, Igor; Дійчук, Володимир Васильович; Sachko, Anastasiia; Водянка, Л.Д. (2019)
      Видання містить рекомендації до низки лабораторних робіт спецкурсу Аналіз природних об’єктів і продуктів харчування для студентів спеціальності 102 Хімія. Можуть бути корисні студентам спеціальностей 181 Харчові технології, ...
    • ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД БУКОВИНИ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ 

      Решетюк, О.В. (Вісті біосферного заповідника "Асканія-Нова", 2019-04-25)
      Виконано аналіз структури природно-заповідного фо-нду Чернівецької області, проведено комплексну кількісну та якісну оцінку заповідної ме-режі. Встановлено науково обґрунтований показник заповідності ПЗФ Буковини (12,5%), ...
    • Гістологія: навчально-методичний посібник 

      Khudyi, Oleksii; Vasina, Liliia (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019-12-23)
      Проаналізовано сучасні дані щодо морфофункціональних особливостей клітинних типів та утворених з них тканин, гістогенезу як комплексу координованих у часі і просторі процесів проліферації, диференціації, детермінації, ...
    • Біоорганічна хімія 

      Voloshchuk, Oksana; Nykolaichuk, I (2020)
      У посібнику подані лабораторні роботи і тестові завдання для формування комплексних знань студентів з особливостей хімічної структури та властивостей біологічних молекул, задіяних у ключових процесах життєдіяльності організмів.
    • Загальна цитологія: робочий зошит для лабораторних занять 

      Копильчук, Галина Петрівна; Кеца, Оксана Віталіївна (2020)
      У робочому зошиті подано лабораторний практикум з дисципліни ''Загальна цитологія'', у якому наведені різнорівневі завдання. Для виконання практичних завдань студентам пропунується вивчення мікрофотографій цитологічних препаратів.